Tervetuloa vierailemaan Uudenkaupungin vanhoissa taloissa!

Oheen on koottu vinkkejä, jotka auttavat sinua onnistuneen päivän suunnittelussa:

Pysäköinti
Uudessakaupungissa keskustan alueella pysäköinti on ilmaista, mutta osassa parkkipaikoista on rajattu pysäköintiaika. Kaupunkikohteet ovat suhteellisen pienellä alueella, joten kierros keskustassa kannattaa tehdä kävellen ja samalla puutaloaluetta ihastellen.


Lipunmyynnistä
Lipunmyyntipisteitä on useampi. Matkailutoimiston info- ja lipunmyyntipisteellä, torin lipunmyynnissä ja työväentalolla maksuvälineenä käy pankkikortti. Etälipunmyynnissä, kohteessa  – Koti Renholm, maksu vain käteisellä.

Pankkiautomaatit
Keskustan alueella on kaksi ottoautomaattia. Osuuspankki, Koulukatu 1 sekä Nordea, Rauhankatu 4. Useimmissa kohteiden omissa kahviloissa ja kirppiksillä käy vain käteinen, joten varauduthan myös käteisellä rahalla.


Ranneke
Saat lipunmyynnistä käteesi rannekkeen, joka oikeuttaa vierailemaan kaikissa kodeissa ja muutamaa poikkeusta lukuunottamatta myös kaikissa muissa kohteissa. Varaudu esittämään ranneke pyydettäessä.

Erillinen 5e sisäänpääsymaksu on Taidetalo Pilvilinnaan.


Kartta
Lipunoston yhteydessä saat kohdekartan. Karttaan on merkitty myös kohteiden mahdolliset poikkeavat aukioloajat. Kohdekartta löytyy myös kotisivuiltamme. Kartan avulla voit suunnitella kierrosta jo ennakkoon.


Vieraileminen kohteissa

Kohteiden portinpielet on merkitty UVT:n kyltillä ja ilmapalloilla.

Otathan huomioon, että suurin osa kohteista on yksityisten ihmisten ihan omia koteja. Varaudu riisumaan kengät eteiseen tai suojaamaan kengät muovisuojuksilla, jotka saat lipunmyyntipisteestä.

Kohteissa saattaa olla myös tiloja/huoneita joihin ei ole pääsyä – kunnioitathan mahdollisia kieltomerkkejä ja ohjeita.

Useimmissa kohteissa on vieraskirja, johon voit jättää puumerkkisi ja viestin talon omistajille.

Omistajat ovat innokkaita kertomaan kodeistaan, joten rohkeasti vain juttelemaan.

Mikäli haluat ottaa valokuvia, on varminta pyytää tähän lupa. Lähtökohtaisesti yksityiskotien sisätilojen ja aidattujen piha-alueiden kuvaaminen on kiellettyä. Muutoin käytä omaa harkintaa ja noudata yleiseisellä paikalla kuvaamisen säännöstöä. Esim. tässä lehtijutussa on säännöt pähkinänkuoressa. 


WC
Yleinen käymälä on torilla (maksullinen), Työväentalolla sekä Matkailutoimistossa – lisäksi ravintoloiden sekä julkisten kohteiden WC:t ovat käytettävissä. Lisäksi Pietolan pallokentän (Viikaistenkatu 11, Mäyhälänkadun päässä) yleisöwc:t ovat avoinna la-su klo 10-18.


Ruokailu
Uudessakaupungissa on lukuisia mainioita ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi osassa kohteista on pop-up tyylisiä pihakahviloita ja myynnissä mm. makkaraa, vohveleita ja muita herkkuja.


Info
Viralliset infopisteet ovat:
Työväentalo, Ylinenkatu 12
Tori,
Uudenkaupungin Matkailutoimisto,  Rauhankatu 10. puh. 050 420 5333.
UVT, Taina Nikula: 040-415 6340

Kartta (Kartan oikeassa yläkulmassa olevasta kehyssymbolista pääset isompaan karttaan)
Kartan kohdenumerot päivittyvät…