Käytännön vinkkejä kävijöille

Tervetuloa vierailemaan Uudenkaupungin vanhoissa taloissa!

Oheen on koottu vinkkejä, jotka auttavat sinua onnistuneen päivän suunnittelussa:

Pysäköinti
Uudessakaupungissa keskustan alueella pysäköinti on ilmaista, mutta osassa parkkipaikoista on rajattu pysäköintiaika. Kaupunkikohteet ovat suhteellisen pienellä alueella, joten kierroksen keskustassa pystyy tekemään myös kävellen ja samalla puutaloaluetta ihastellen.


Lipunmyynnistä
Lipunmyyntipisteitä on useampi. Varaa mukaan käteistä, tasaraha nopeuttaa rannekkeen ostoa. Matkailutoimiston info- ja lipumyyntipisteellä käy myös pankkikortti.

Pankkiautomaatit
Keskustan alueella on kaksi ottoautomaattia. Osuuspankki, Koulukatu 1 sekä Nordea, Rauhankatu 4. Kohteissa olevissa kahviloissa ja kirppiksillä käy vain käteinen.


Ranneke
Saat lipunmyynnistä käteesi rannekkeen, joka oikeuttaa vierailemaan kaikissa kodeissa ja kahta poikkeusta lukuunottamatta myös kaikissa muissa kohteissa. Ranneke on voimassa koko viikonvaihteen ajan! Varaudu esittämään ranneke pyydettäessä. Ranneke kestää vettä ja jopa saunomista, joten sunnuntaille et tarvitse uutta ranneketta, jos sellaisen olet jo lauantaina hankkinut.

Erilliset sisäänpääsymaksu on Taidetalo Pilvilinnaan (kohde 41.).


Kartta
Lipunoston yhteydessä saat kohdekartan. Karttaan on merkitty myös mahdolliset poikkeavat aukioloajat. Kohdekartta löytyy myös kotisivuiltamme. Kartan avulla voit suunnitella kierrosta jo ennakkoon.


Vieraileminen kohteissa

Kohteiden portinpielet on merkitty ilmapalloilla ja UVT:n kyltillä. Kyltissä on älypuhelimilla luettava QR-koodi, joka ohjaa sinut kohteen omille sivuille.

Otathan huomioon, että suurin osa kohteista on yksityisten ihmisten ihan omia koteja. Varaudu riisumaan kengät eteiseen tai suojaamaan kengät muovisuojuksilla, jotka löytyvät kohteesta.

Kohteissa saattaa olla myös tiloja/huoneita joihin ei ole pääsyä – kunnioitathan mahdollisia kieltomerkkejä ja ohjeita.

Useimmissa kohteissa on vieraskirja, johon voit jättää puumerkkisi ja viestin talon omistajille.

Omistajat ovat innokkaita kertomaan kodeistaan, joten rohkeasti vain juttelemaan.

Mikäli haluat ottaa valokuvia, on varminta pyytää tähän lupa. Lähtökohtaisesti yksityiskotien sisätilojen ja aidattujen piha-alueiden kuvaaminen on kiellettyä. Muutoin käytä omaa harkintaa ja noudata yleiseisellä paikalla kuvaamisen säännöstöä. Esim. tässä lehtijutussa on säännöt pähkinänkuoressa. 


WC
Yleinen käymälä on torilla (maksullinen), Prykissä sekä Matkailutoimistossa – lisäksi ravintoloiden sekä julkisten kohteiden WC:t ovat käytettävissä.


Ruokailu
Uudessakaupungissa on lukuisia mainioita ravintoloita ja kahviloita. Lisäksi osassa kohteista on pop-up tyylisiä pihakahviloita ja myynnissä mm. makkaraa, vohveleita yms.


Info
Viralliset infopisteet ovat:
Työväentalo, Ylinenkatu 12
Tori, kohde nro. 34.
Uudenkaupungin Matkailutoimisto, kohde nro. 35. Rauhankatu 10.

Matkailutoimisto, Irmeli Laaksonen, 050-420 5329
UVT, Taina Nikula: 040-415 6340

Kartta (Kartan oikeassa yläkulmassa olevasta kehyssymbolista pääset isompaan karttaan)

Comments are closed