Uudenkaupungin hurmaavat puutalot kutsuvat kylään viikonloppuna

Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuma kutsuu vanhojen talojen ystävät vierailulle jälleen tulevana viikonloppuna 7.-8.9.2019. Joka toinen vuosi järjestettävä avoimien ovien tapahtuma on sarjassaan seitsemäs, Uudenkaupungin Vanhat Talot -yhdistyksen järjestämänä kolmas. 

Avoimia kohteita on tänä vuonna 56. Kävijät pääsevät vierailemaan niin yksityiskodeissa, vanhojen talojen puutarhoissa kuin useissa julkisissakin rakennuksissa. Kokonaan uusia kohteita on mukana 18. 

– Ensimmäistä kertaa olemme saaneet mukaan myös kaksi saarikohdetta, kun vierailemaan pääsee Hattukarin saaressa sijaitsevalle huvilalle ja saaristolaistilan päärakennukseen Aspholmin saaressa, iloitsee yhdistyksen puheenjohtaja Kirsti Ajanko

Saarikohteet ovat avoinna etukäteen yhteiskuljetukseen ilmoittautuneille. Hattukarin kyyti on jo täynnä, mutta Aspholmin kyyditykseen ilmoittautumisesta löydät lisätietoa täältä

Tapahtumatukikohtana toimii kaupungin keskustassa sijaitseva vuonna 1907 rakennettu Uudenkaupungin työväentalo. Tukikohdassa on tarjolla monipuolisesti aiheeseen liittyvää ohjelmaa koko viikonlopun ajan. Lauantaina luennoimaan saapuvat muiden muassa talotohtori Panu Kaila ja kasvitietelijä Arno Kasvi

– Lisäksi sunnuntaina Helanderin huutokauppa arvioi antiikkia ja keräilyesineitä maksutta työväentalolla klo 12-15, Ajanko vinkkaa. 

Työväentalon koko viikonlopun ohjelman voi kurkata tästä linkistä.

Tapahtumassa on esillä yhtä monenlaisia koteja kuin niissä on asukkaita. Jokainen asukas avaa ovet nimenomaan omaan, asuttuun kotiinsa, ja on myös kertomassa talostaan kävijöille itse. 

– Osa tapahtuman viehätystä on juuri siinä, että vieraat pääsevät kylään ihmisten koteihin, joissa elämän jäljet saavat näkyä. Meidän tapahtumassamme ei ole myöskään ammattioppaita, vaan asukkaat ovat itse paikalla kertomassa talonsa historiasta ja kunnostuksen vaiheista, sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Tuija Talvitie. 

Kohteissa on mukana niin koteja, vapaa-ajan asuntoja kuin vasta remonttivaiheessa olevia talojakin. Lisäksi vanhoissa puutalokortteleissa järjestetään viikonlopun aikana runsaasti oheisohjelmaa, kuten kirpputoreja ja pop up -kahviloita. 

Tapahtuman kävijätavoite on 3000 vierailijaa. 

Tapahtumainfoon voit tutustua täällä.

Uudenkaupungin Vanhat Talot ry:n puheenjohtaja Kirsti Ajanko (vas) ja varapuheenjohtaja Tuija Talvitie toivovat Uudenkaupungin upeiden puutalojen houkuttelevan tapahtumaan runsaasti kävijöitä.

 

 

Comments are closed