Uniikkeja kohteita ja monipuolista oheisohjelmaa syyskuun puutalotapahtumassa

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävässä Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtumassa on avoinna jälleen runsaasti uusia upeita kohteita. Kohdeluetteloa päivitetään parhaillaan, ja vieläkin kotinsa on mahdollista ilmoittaa avoimeksi, mutta jo tässä vaiheessa tutustuttavia kohteita on yli 50.

Syksyn tapahtumaa järjestetään tänä vuonna osittain uudistunein voimin. Yhdistyksen puheenjohtajaksi kevään vuosikokouksessa valittiin Kirsti Ajanko ja hallituksen jäsenistöön saatiin mukaan myös uusia kasvoja. Hallitustyöskentelyä jatkavat Taina Nikula, Tuija Talvitie, Heidi Broström ja Katja Laine, uusina jäseninä aloittivat Hannele Kuntsi-Aalto, Timo Laitinen, Pirkko Aalto sekä Katri Saarinen.

– Yhdistyksessä on hirmuisen hyvä tekemisen meininki ja toimintaa kehitetään koko ajan eteenpäin, iloitsee puheenjohtaja Kirsti Ajanko.

Kirsti Ajanko otti puutaloyhdistyksen puheenjohtajan tehtävän vastaan keväällä.

Monipuolisesta kohdetarjonnasta Ajanko on erityisen hyvillään.

– Katsottavaa on tarjolla ehkä vielä aiempaakin monipuolisemmin. Avoinna on paljon erilaisia kohteita aina vasta aloitetuista remonttikohteista viimeisteltyihin koteihin. Ja aiemmin avoinna olleista kohteistakin löytyy varmasti aina jotain uutta ihasteltavaa, hän uskoo.

Suurin osa kohteista sijaitsee keskusta-alueella, mutta muutamia kauniita kohteita on avoinna myös hieman kauempana, pyöräily- tai autoilumatkan päässä. Ensimmäistä kertaa tapahtumassa on mukana myös saarikohde, kun Hattukarin saaressa sijaitseva Valstan huvila kutsuu vierailijat kylään tapahtumalauantaina.

– Hattukariin on erillinen kuljetus, johon on varattavissa paikat etukäteen. Paluumatkalla venekunta voisi mahdollisesti pysähtyä katsomaan myös Purjehdusseuran paviljonkia, Ajanko suunnittelee.

Avoimien kohteiden lisäksi tapahtuma tarjoilee myös runsaasti oheisohjelmaa. Tapahtumatukikohta sijaitsee työväentalolla, missä on viikonlopun ajan myös erilaisia luentoja, työnäytöksiä ja tuotemyyntiä.

Lauantaina vanhojen puutarhojen saloihin tutustuttaa kasvitietelijä Arno Kasvi ja talojen rakentamiseen ja remontointiin liittyen luennoi arkkitehti Panu Kaila. Sunnuntaina työväentalon valtaa Helanderin huutokauppa.

– Lisäksi monissa kohteissa on kirpputoreja, kahviloita, taidenäyttelyitä ja vaikka mitä. Se, että monet laittavat itsensä likoon ja keksivät hauskaa oheisohjelmaa, on ehdottomasti osa tapahtuman viehätystä, Ajanko sanoo.

Uudenkaupungin työväentalo toimii tapahtumatukikohtana syyskuun tapahtumassa.

Kohde- ja ohjelmatiedot päivitetään kotisivuille ajan tasalle kesän aikana, hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ajanko lupaa, että uusia kohteita otetaan vastaan edelleen.

– Uudet kohteet houkuttelevat toivottavasti myös jälleen lisää vierailijoita tänne meidän ihanaan Uuteenkaupunkiin. Rohkeasti mukaan vain, hän houkuttelee.

Ilmoita kohteesi mukaan tapahtumaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@uginvanhattalot.fi

Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuma järjestetään 7.-8.9.2019.

 

 

Comments are closed