Kasvin talo

Raittiusseura Kasvin talo on rakennettu vuonna 1906, laajennettu länteen 1922 ja muutettu nuorisotoimen käyttöön 1984.

Kierrätyskeskus palvelee, kohteessa Aktivointikeskus Puustin toiminnan sekä talon esittelyä, omien tuotteiden myyntiä. HUOM! Avoinna vain lauantaina 7.9. klo 10-14.

Liljalaaksonkatu 10, 23500 Uusikaupunki

  • Historia
  • Nykypäivä
  • Huomionarvoista
Talo on rakennettu Raittiusseura Kasvin taloksi ja ollut seuran käytössä vuoteen 1942. Talon osti raittiusseuralta Himasen paitatehdas, joka toimi talossa lähes kymmenen vuoden ajan. Kaupungin omistukseen talo on siirtynyt 1984. Raittiusseura kasvi on toiminut talossa aktiivisesti järjestäen tilaisuuksia mm. Uudenkaupungin ensimmäinen elokuvaesitys on ollut talossa 1912. 1917-18 talo on ollut venäläisten sotilaiden kasarmina ja sisällissodan aikana sekä punaisten, että valkoisten käytössä. 1940 luvulla talossa toimi paitatehdas ja 1950-70 luvuilla huonekaluliike, kahvila ja posti. Kaupungin nuorisotoimen käyttöön talo siirtyi 1980 luvulla. Tällä hetkellä talossa on Uudenkaupungin kaupungin teknisen- , sosiaali- ja terveystoimen palveluita sekä yhdistystoimintaa.
Tällä hetkellä talossa toimii moniammatillinen yhteenliittymä Aktivointikeskus Puusti. Puustiin kuuluu Uudenkaupungin teknisentoimen kierrätyskeskus, sosiaalitoimen työpaja Väiski ja aikuisten vastaanotto Arvo, terveyspalveluiden päihde- ja mielenterveysyksikön alainen Puustintupa sekä Vakka-Suomen Mielenterveysseuran toiminta. Aktivointikeskus Puustissa toteutetaan kuntouttavaa työtoimintaa, sosiaalista kuntoutusta, mielenterveyskuntoutusta ja on mahdollisuus saada apua elämän ongelmatilanteisiin. Työllistymistä edistävät palvelut tukevat matkaa kohti avoimia työmarkkinoita ja kuntouttavat toiminnat tukevat myös niiden asiakkaiden tilanteen parantumista tai pysymistä vakaana, joiden työkyky on pysyvästi alentunut. Kierrätyskeskus ja aikuisten vastaanotto palvelevat kaikkia kaupunkilaisia.
Talo on avoinna 7.9. klo 10-14. Kierrätyskeskuksessa voi tehdä löytöjä ja Puustin puoti myy talossa toimivien ryhmien tekemiä tuotteita. Kerromme mielellämme talon nykyisestä toiminnasta ja historiasta. Talossa on käynnistymässä peltikaton uusinta ja tapahtuman aikana osa talosta on ”huputettuna”.

Comments are closed